https://sputniknews.uz/20220921/nega-brokkoli-istemol-qilish-kerak-28409539.html
Нега брокколи истеъмол қилиш керак?
Нега брокколи истеъмол қилиш керак?
Sputnik Ўзбекистон
Спорт шифокори брокколи сабзавотининг фойдали хусусиятларини айтди 21.09.2022, Sputnik Ўзбекистон
2022-09-21T22:06+0500
2022-09-21T22:06+0500
2022-09-21T22:06+0500
бу қизиқ
саломатлик
шифокор
мева-сабзавот
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/09/15/28409244_0:90:960:630_1920x0_80_0_0_f3e352381023f9b5908901eb7151fbb8.jpg
Тиббиёт фанлари номзоди, спорт шифокори Александра Пуриганинг айтишича, брокколи фойдали хусусиятлари билан мол гўшти ва тухумдан қолишмайдиБрокколи таркибида РР витаминлари, U бета-каротин моддалари кўп. Ва ушбу элементлар бошқа сабзавотларда бу қадар кўп учрамайди. Шунингдек, сабзавот калий, кальций, фосфор, натрий ва темир моддалари манбаи ҳисобланади. Худди шундай моддалар миқдорини рангли карамда ҳам бор. Бироқ, иккисини таққослаганда, брокколи таркибида минерал тузлар ва оқсиллар кўпроқ.Шифокорнинг таъкидлашича, хлорофилл туфайли брокколи қон таркибига ижобий таъсир қилади. Аминокислоталар бўйича ушбу сабзавот мол гўштидан қолишмайди. Лизин ва изолейцин хусусиятлари бўйича брокколи товуқ тухумига тенг.Шу билан бирга, брокколи организмда зарарли холестерин кўпайишини олдини олади
Sputnik Ўзбекистон
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Ўзбекистон
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Янгиликлар
uz_UZ
Sputnik Ўзбекистон
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputniknews.uz/img/07e6/09/15/28409244_0:0:960:720_1920x0_80_0_0_caa536cbb2d50802df0b379b235eb5f4.jpgSputnik Ўзбекистон
info@sputniknews-uz.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
саломатлик, шифокор, мева-сабзавот
саломатлик, шифокор, мева-сабзавот
Нега брокколи истеъмол қилиш керак?
Спорт шифокори брокколи сабзавотининг фойдали хусусиятларини айтди
Тиббиёт фанлари номзоди, спорт шифокори Александра Пуриганинг айтишича, брокколи фойдали хусусиятлари билан мол гўшти ва тухумдан қолишмайди
Брокколи таркибида РР витаминлари, U бета-каротин моддалари кўп. Ва ушбу элементлар бошқа сабзавотларда бу қадар кўп учрамайди. Шунингдек, сабзавот калий, кальций, фосфор, натрий ва темир моддалари манбаи ҳисобланади. Худди шундай моддалар миқдорини рангли карамда ҳам бор. Бироқ, иккисини таққослаганда, брокколи таркибида минерал тузлар ва оқсиллар кўпроқ.
Шифокорнинг таъкидлашича, хлорофилл туфайли брокколи қон таркибига ижобий таъсир қилади. Аминокислоталар бўйича ушбу сабзавот мол гўштидан қолишмайди. Лизин ва изолейцин хусусиятлари бўйича брокколи товуқ тухумига тенг.
Шу билан бирга, брокколи организмда зарарли холестерин кўпайишини олдини олади