ТОШКЕНТ, 26 авг — Sputnik. “Фориш” полигонида “АрМИ-2021” Халқаро армия ўйинларининг “Дала ошхонаси” йўналишидаги “Таом тайёрлаш” шартининг иккинчи босқичи - “Балиқ гўштидан таом тайёрлаш” баҳслари ниҳоясига етди.
Узбекские военные повара заняли первое место в промежуточном этапе дисциплины - "Полевая кухня".
© Министерство обороны Узбекистана
Жамоалар 4 соат давомида балиқ маҳсулотларидан қовурилган, қайнатилган ҳамда димланган ҳолда таом тайёрлашди. Шунингдек, қўшимча балларни тўплаш учун газак ҳамда шарбат тайёрлаб тақдим этишди.
Бу босқич якунида жамоаларнинг турли хил усулда тайёрлаган таомлари хакамлар ҳайъати қуйидагича баҳолади: Ўзбекистон – 190 балл; Россия – 181 балл; Беларус – 159 балл; Вьетнам – 142 балл; Тожикистон – 123 балл.
Узбекские военные повара заняли первое место в промежуточном этапе дисциплины - "Полевая кухня".
© Министерство обороны Узбекистана
Жамоалар эндиликда яна 3 кун давомида шартли ва берилган масаллиқларга кўра таом ҳамда нон ва нон маҳсулотларини тайёрлаш борасида беллашади.
Куни кеча Ўзбекистон ҳарбий ошпазлари “Берилган озиқ-овқат маҳсулотларидан эркин таом тайёрлаш” босқичида 188 балл билан биринчи ўринни олганди.